Julkaistu 9.3.2017
Donald Trumpin hallinto on ilmoittanut leikkaavansa rajusti Yhdysvaltain rahoitusta joillekin YK-järjestöille. Samanlainen järistys on edessä EU:ssa, kun Britannia irtautuu unionista kahden vuoden päästä. Mitä monenkeskisestä yhteistyöstä jää jäljelle kansallismielisten arvojen vahvistuessa?
Näkökulmasta riippuen kansainvälinen yhteistyö on joko tiensä päässä tai uuden kynnyksellä. Tämä juttu on arkistojuttu, joka on alun perin julkaistu Ulkopolitiikka-lehdessä 1/2017.
Inhimillisen kehityksen mittarit näyttävät hälyttäviltä Euroopan eteläisessä naapurustossa.
Iran on tuonut Syyriaan ulkomaisia joukkoja ja tekee maassa väestönsiirtoja.
Brittifirma Cambridge Analytica käyttää hyväksi ihmisten nettijalanjäljet.
CIA surmasi Barack Obaman valtakaudella miehittämättömien lennokkien avulla tuhansia terrorismista epäiltyjä. Jameel Jafferin kirja valottaa lennokki-iskujen taustoja.
Kun merenpinta nousee, paras ja taloudellisesti kestävin ratkaisu olisi vetäytyä rannikolta.
Ketkä ovat kommunistipuolueen huippuviroissa syksyllä 2017 järjestettävän puoluekokouksen jälkeen? Tai kuka voisi olla Kiinan seuraava johtaja?
Tyypillistä terroristia ei ole, mutta mitä muuta voidaan todeta terrorismista Euroopassa?
Yhdysvaltain johtama liittouma syöksi Taliban-liikkeen vallasta 15 vuotta sitten. Naisten kivityksistäkin tunnetuksi tullut liike on muuttunut, mutta Afganistanin tulevaisuus näyttää yhä loputtomalta sodalta.
Lue juttu Ulkopolitiikka-lehdestä 1/2017 tai Lehtiluukusta.
Vapaakauppa on joutunut Euroopassa ja Yhdysvalloissa vastatuuleen. Kansantaloustieteen valossa globalisaation edistämisessä voi olla syytäkin pitää tuumaustauko. Lue juttu Ulkopolitiikka-lehdestä
1/2017 tai Lehtiluukusta.
Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö ehti vaipua suurelta yleisöltä unohduksiin 2000-luvulla, kunnes Ukrainan konflikti syttyi. Lue juttu Ulkopolitiikka-lehdestä 1/2017 tai Lehtiluukusta.
Yhdysvaltain johtama liittouma syöksi Taliban-liikkeen vallasta 15 vuotta sitten. Naisten kivityksistäkin tunnetuksi tullut liike on muuttunut, mutta Afganistanin tulevaisuus näyttää yhä loputtomalta sodalta. Lue juttu Ulkopolitiikka-lehdestä 1/2017 tai Lehtiluukusta.
Saksa on historiansa vuoksi suhtautunut voimankäyttöön varautuneesti. Muutos maan turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa on kuitenkin alkanut, ehkä jopa suunniteltua nopeammin. Lue juttu Ulkopolitiikka-lehdestä 1/2017 tai Lehtiluukusta.
Ajankohtaiset teokset tarjoavat ohjenuoria EU:n uudistamiselle. Lue arviot Ulkopolitiikka-lehdestä 1/2017 tai Lehtiluukusta.
Lontoon olemus avautuu vasta keskustan ulkopuolella. Lue juttu Ulkopolitiikka-lehdestä 1/2017 tai Lehtiluukusta.
Lue palstan jutut Ulkopolitiikka-lehdestä 1/2017 tai Lehtiluukusta.