Julkaistu 7.12.2017
F-sanasta on tullut poliittinen lyömäase Suomessa ja muualla Euroopassa: jos olet federalisti, haluat keskittää kaiken vallan Brysseliin. Vain harva poliitikko myöntää avoimesti kannattavansa Euroopan liittovaltiota. Käsitteen merkityksen hämärtäminen on hyödyttänyt integraation vastustajia.
Ideologista keskustelua federalismista käydä juuri ollenkaan, toteavat tutkijat.
SPD suostui harkitsemaan uutta kautta kristillisdemokraattien apupuolueena vasta Steinmeierin vetoomuksen jälkeen.
Teoksen kuvasto on tunnistettavaa, mutta samalla se viestii, että yhtä ja yhtenevää Kalevanmaan kansaa ei välttämättä ole, kirjoittaa Eeva Innola.
Massadataa ja tietotekniikkaa hyödynnetään yhä enemmän poliittisessa vaikuttamisessa. Jopa Vladimir Putin näkee tekoälyssä vaikeasti ennustettavia uhkia.
Demokratialla on nyt vakavia haastajia sekä EU:n sisä- että ulkopuolella. Menestyneiden demokratioiden historia on käytännössä ollut kompromisseja: sekä että ja sinnepäin, kirjoittaa Johanna Rainio-Niemi.
Naisten vähäinen osallistuminen on ollut pitkään harmistuksen aihe, sanoo A-studion päällikkö Riitta Pihlajamäki.
Maa ei ole sulkenut rajojaan kertaakaan, vaikka enimmillään pakolaisia on tullut noin 3 000 päivässä.
Anton Shekhovtsovin kirja Russia and the Western Far Right on tärkeä osa maailmanpolitiikan uusien vaikutuskeinojen paljastumista, kirjoittaa Janne Riiheläinen.
Fyysisen rajan paluu voisi laukaista levottomuudet uudelleen, väittää Tony Connelly.
Jotta julkisten varojen käyttö voitaisiin jakaa tasaisemmin EU:n ja jäsenmaiden välillä, unionitasolle tarvittaisiin myös vahvemmat demokraattiset mekanismit, kirjoittaa Teija Tiilikainen.
Köyhät ja työelämän ulkopuoliset tulisi myös huomioida Euroopan komission ehdotuksessa.
Janne Salomaa, Laura Myllymäki & Tuula Toivio
Janne Salomaa ja Laura Myllymäki/UP